Bedrijfsevenement

Voor bedrijven of groepen:

Een gezond en dynamisch bedrijf heeft personeel nodig dat zich goed beweegt.
Wij bieden drie mogelijkheden.
  1. Bewustwording van bewegen en het ademen
  2. Blote voeten wandelen
  3. Workshop voetenleer evt. in combinatie met mogelijkheid 1 en 2
Bewustwording van bewegen en het ademen:

Bewust (mindful) bewegen zorgt voor een betere doorbloeding en concentratie. Het is gericht op ontspanning van zowel de spieren en gewrichten als de geest. Hierdoor zullen u medewerkers soepeler en gezonder worden.

De meeste bewegingen worden langzaam uitgevoerd, waarbij er steeds met volle aandacht gevolgd wordt wat er in het betreffende deel van het lichaam gebeurt. Lees meer

Wanneer we het ademen bewust gaan beleven zal er inzicht ontstaan. Dit inzicht laat zien dat we vaak ademstops creëren en dat we veelal door de mond aan het ademen zijn. Dit zorgt ervoor dat we constant in het vlucht en vecht gedrag blijven. Wanneer je je bewust bent van dit proces dan kan je er ook iets mee. Wat je er aan kan doen komt in deze workshop aanbod. Wil je hier iets meer over weten lees dit artikel.

Blote voeten wandelen:

De voet is het fundament van het menselijk lichaam. Door simpelweg de schoenen uit te trekken en de voeten weer in beweging te zetten, breng je meer energie in het lichaam en activeer je de hersenen.

Wilt u gezondere, ontspannen en geconcentreerde medewerkers die optimaal presteren is het belangrijk dat de voeten goed functioneren. De voeten zijn immers onze basis en dragen bij aan de vitaliteit van uw medewerkers en de organisatie. Meer over de voordelen van een actieve voet lees je hier. Lees meer

Voetenleer:

Deze workshop is voor iedereen die meer wil weten over gezonde en sterke voeten. Er wordt uitgelegd hoe de voet is samengesteld, wat je er allemaal mee kan en welke invloed hij heeft op je houding. Door het verbeteren van je fundering en je houding kan je leren efficiënt en blessurevrij te bewegen.
Iedereen kan deel nemen aan deze workshop, of je nu sterke of slappe voeten hebt, steunzolen draagt en voetklachten hebt. Het mooie is dat je daar zelf heel veel aan kan doen. Je leert oefeningen om je voet- en beenspieren te versterken en hoe je deze kan ontspannen.

Goede stand

De meesten van ons zijn opgegroeid met de wijsheid dat je goede schoenen moet dragen en dat bij het opgroeien en bewegen een stabiele schoen belangrijk is. Zo’n 10 jaar terug veranderden de inzichten over goed schoeisel. Het natuurlijk bewegen, barefoot bewegen en de voorvoet landing werden geïntroduceerd onder invloed van nieuwe wetenschappelijke inzichten. Minimalistische schoenen werden op de markt gebracht. De voet moest weer meer zelf gaan doen.

Zijn we niet een stap vergeten? Als onze voeten al jaren “goede” schoenen gewend zijn, zouden we onze voeten dan niet eerst in het dagelijks leven wat meer moeten gebruiken zoals de natuur het ooit bedoeld heeft? En wat is het effect van schoenen op onze voeten? In de workshop leert u oefeningen om uw voetvorm, voetfunctie en houding te verbeteren.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Door middel van een workshop of teambuildingsactiviteit laten we uw medewerkers op een eenvoudige en snelle manier de positieve werking van een actieve voet en bewust bewegen ervaren.

Uw medewerkers leren hoe ze zelf de voeten weer in beweging kunnen brengen en dit op de werkvloer kunnen toepassen.

Bedrijfsevenement

De specifieke invulling van onze activiteiten wordt zorgvuldig afgestemd op de wensen en behoeftes van uw organisatie. Wij komen graag met een voorstel. Bel 06-29115498

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.