Zitten is slecht!

Waarom zitten het nieuwe roken is

Heb je een beroep waarbij je veel zit pas dan op!  Hoe meer tijd je zittend doorbrengt, hoe groter de risico voor je gezondheid, dit alles blijkt uit diverse onderzoeken in het buitenland. Wij hier in Nederland beginnen dat ook in te zien. Wanneer jij je in het bovenstaande herkent dan loop je het risico op diabetes en bijna 2.5 keer zoveel kans op hart en vaat ziekte dan mensen die meer bewegen tijdens de dag. Uit onderzoek blijkt ook dat sporten na je werk geen positief resultaat heeft op bovenstaande.De periode van zitten compenseer je niet door te sporten.

Zitten is slecht

WE ZIJN HET ONS NIET MEER BEWUST

Juist met bewustwording kan de workshop bewust wandelen iets voor een organisatie betekenen.

Bewust wandelen en/of bewegen geeft direct resultaat. Het heeft invloed op ons hele skelet en spierstelsel. Wanneer we altijd in een zelfde positie zitten dan verkorten onze rechtop staan spieren met alle gevolgen. Veel voorkomend is lage rug pijn en moeilijk en stijf opstaan. Een ander gevolg is slechte doorbloeding in de benen. Wanneer we te veel stil zetten dan moet ons hart harder pompen om het bloed vanuit de benen weer naar het hart te krijgen. De kuitspieren zijn namelijk het helpende handje van ons hart.

Voor meer informatie over bewust wandelen zie mijn website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *